Spring naar inhoud

Mijn verhaal over hoogsensitief zijn

Mijn verhaal over hoogsensitief zijn

Ik heb lange tijd geprobeerd om hetzelfde te zijn als mensen die niet-hoogsensitief zijn. En zo verzette ik me vooral tegen hoe ik ben. Een gevecht dat ik natuurlijk nooit kon winnen en waarbij ik vooral mezelf in de weg zat.

Met mijn perfectionisme compenseerde ik mijn onzekerheid

Ik heb meer dan 30 jaar lang last gehad van onzekerheid en faalangst. Ik twijfelde vaak aan mezelf en mijn capaciteiten. Dat zorgde ervoor dat ik continu gestrest was en continu onrust voelde. Elke dag was ik bezig om maar geen fouten te maken. Ik was een perfectionist in hart en nieren. Ik had allerlei regels voor mezelf waar ik aan moest voldoen, ik moest tig ballen in de lucht houden van mezelf. Ik moest de perfecte werknemer zijn, de perfecte partner, de perfecte dochter, de perfecte vriendin en de perfecte 'huisvrouw', want ook thuis moest alles er altijd tip top uitzien. Vanaf het moment dat ik moeder werd een aantal jaar geleden werd ik nog gestrester dan ik al was, omdat ik nu ook de perfecte moeder moest zijn. En had ik nog meer dingen die ik goed moest doen. Ik liep nog harder tegen mijn perfectionisme aan, waarmee ik probeerde mijn onzekerheid te compenseren. Het gevolg was: nog meer stress en onvrede en ik was continu overprikkeld en oververmoeid. Ondanks dat nam ik geen rust en rende ik maar door in de hoop de passen die ik altijd maar achter liep ooit toch eens in te halen.

Eindelijk een manier om mijn onzekerheid aan te pakken

Gelukkig heb ik 3 jaar geleden een manier gevonden om mijn onzekerheid en lage eigenwaarde echt substantieel te verminderen. Ik liep tegen een coachingsmethodiek aan die speciaal voor het vrouwenbrein is ontworpen en die je helpt om snel en blijvend je mentale blokkades en pijnlijke emoties los te laten. Deze methode heet Creatrix en ik heb het zelf als levensveranderend ervaren. Ik ben mijn onzekerheid echt kwijt geraakt en heb geen faalangst meer. Daardoor heb ik veel meer rust in mijn hoofd, ik pieker veel minder en ik twijfel niet meer aan mezelf. Ik maak me niet meer zo druk om wat anderen van mij vinden. Ik heb mijn perfectionisme los kunnen laten. Ook ben ik meer in contact met mijn gevoel. Ik weet tegenwoordig veel beter wat ik wel en niet wil, ik durf daarop te vertrouwen en ik kan er ook naar handelen. Ik cijfer mezelf niet meer weg en wring me niet meer in allerlei bochten om vooral anderen te pleasen. Ik sta nu gelukkig niet meer in standje overleven en kan nu gewoon mijn leven leiden en daarvan genieten. Daardoor heb ik ook veel meer energie en ben ik veeeel minder overprikkeld, omdat al die kritiek die ik op mezelf had weg is. Ik ben niet meer zo streng voor mezelf.

Omdat deze coachingsmethodiek mij zoveel heeft gebracht was het voor mij niet meer dan logisch om de opleiding te gaan doen, zodat ik andere (hoogsensitieve) vrouwen kan helpen om dit ook te bereiken. Inmiddels begeleid ik alweer een aantal jaren hoogsensitieve vrouwen naar een rustige, relaxte en meer tevreden versie van zichzelf waarbij angsten en onzekerheden niet meer de boventoon voeren.

Dankzij Creatrix ben ik mijn hoogsensitiviteit ook steeds meer als voordeel in plaats van als last gaan ervaren. En het is dan ook mijn missie om alle hoogsensitieve vrouwen te helpen om hun hoogsensitiviteit steeds meer als voordeel en als kracht te laten ervaren.

Herken je je in mijn verhaal? Loop jij ook regelmatig tegen angsten en onzekerheden aan? Weet dan dat er wel degelijk een oplossing voor is om dit structureel te verbeteren voor jezelf. Ook als je al van alles geprobeerd hebt en toch steeds weer terugvalt in oud gedrag. Als je je belemmeringen aanpakt met de juiste methodiek, namelijk een methodiek die speciaal ontwikkeld is voor het vrouwenbrein, dan is het wel mogelijk om een blijvende verandering te realiseren. Ook als je vaak aan je eigen kunnen twijfelt of al lange tijd oververmoeid bent.

Een structurele oplossing met resultaatgarantie

Als je een structurele oplossing wilt kan ik daar bij helpen door samen aan de slag te gaan met het Creatrix coachingstraject dat ik zelf ook heb gedaan. Waar ik blijvend van mijn onzekerheid af heb kunnen komen en nu een leven heb gecreëerd wat bij me past en waardoor ik bijna niet meer overprikkeld ben. Als je die stap durft te nemen is de beloning groot en kun je daar de rest van je leven profijt van hebben.

Natuurlijk brengt hoogsensitiviteit allerlei kenmerken en valkuilen met zich mee. Dat blijkt ook uit hoe het hoogsensitieve brein en de rest van het hoogsensitieve systeem werkt. Het goede nieuws is dat er ondanks dat wel degelijk een fikse verbetering mogelijk is. En omdat de methodiek waar ik mee werk zo ontzettend goed en diepgaand werkt, werk ik met een resultaatgarantie. Je krijgt dus garantie op je gewenste eindresultaat dat we samen van tevoren afstemmen.

Wil je hier meer over weten? Boek dan een 1-op-1 inzichtsessie bij mij in, zodat ik je meer inzicht kan geven in wat jouw blokkades en blinde vlekken zijn en welke verbeteringen er wel degelijk mogelijk zijn. Je hoeft je niet neer te leggen bij 'zo ben ik nu eenmaal'. We kijken samen welke oplossingen er voor je zijn en ik verwacht dat je aangenaam verrast zal zijn over wat er allemaal mogelijk is. Sinds ik een paar jaar geleden gestart ben zijn tientallen vrouwen je al voor gegaan. Mocht je daar meer over willen weten, kijk dan op mijn site waar je de reviews en voor-en-na-video's kunt bekijken.

Wil je een gratis en vrijblijvende inzichtsessie inplannen? Dan kan dat via mijn online agenda. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en te inspireren!